Despre illy

1. Gustul cafelei depinde de foarte multi parametrii. Perfectiunea este atinsa doar in urmatoarele conditii:

1. Un espresso se prepara din 6-8 grame de cafea macinata
2. Temperatura apei in care se introduc boabele macinate trebuie sa fie intre 90-95C
3. Presiunea apei trebuie sa fie de 7-9 bari
4. Volumul unui espresso este de 28-35 ml

Espressoarele Mitaca M4 Plus sau Francis Francis for illy X7.1 şi capsulele illy respecta toti acesti parametrii asa ca va veti bucura de cafeaua perfecta acasa si la birou. După scurt timp, veti putea face foarte usor deosebirea intre o cafea buna si una preparata gresit.
2. Cafeaua isi pierde foarte repede aroma, indiferent daca este sub forma de boabe intregi sau macinate. Boabele intregi prajite se pastreaza, in conditii optime doar in containere sigilate, in locuri racoroase cu umiditate controlata. Acesta este motivul pentru care au fost inventate capsulele Illy pentru espressorul de casa si birou. Folosind aceasta metoda va puteti bucura, in fiecare zi, de o cafea proaspata si aromata.

3. Contrar tuturor miturilor, un espresso scurt poate fi consumat la orice ora fara a va face griji in ceea ce priveste somnul. Cantitatea de cafea din capsula este aceeasi pentru espresso scurt si espresso lung, insa cantitatea de cafeina mai

mare o detine espresso lung. Explicatia este simpla: timpul de scurgere a apei prin capsula albastra este mai lung iar cofeina este solubila in apa. Conform studiilor, cantitatea de cofeina dintr-un espresso scurt, nu mai exista in organism dupa o ora de la momentul in care v-ati bucurat de savoarea lui. Concluzia este ca espresso scurt are cea mai multa aroma si cea mai putina cofeina asa ca puteti consuma mai multe pe zi, chiar si seara.